De verbouwing van een Texels hotel

De verbouwing van een Texels hotel

Een ingrijpende verbouwing, een continue positief-­kritische blik op de bedrijfsvoering, een hoge waardering op verschillende boekingsplatformen en vaste gasten die prettige ervaringen doorvertellen. Hoe het Texelse hotel De Lindeboom de blik naar buiten en op de toekomst richt.

De aanloop naar de verbouwing van het hotel in het hart van Den Burg was er één van een lange adem. In 2002 ontstonden de eerste plannen, afgelopen december startten de eerste werkzaamheden. Er komt een nieuwe hotelvleugel met 24 kamers, die het aantal kamers nagenoeg verdubbelt. De Brasserie krijgt een ander aangezicht en gaat in een vloeiender beweging over naar de ontbijtzaal. Het Schoutenhuys, waar gasten Texelse ‘gerechies’ kunnen proeven, werd voor kerstmis opgeleverd in een jaren ’20 sfeer. Naastgelegen vergaderzaal De Waagzaal profiteerde mee van de opfrisbeurt. Eind 2016 krijgen de bestaande hotelkamers een andere inrichting.

Ook een facelift voor de Waaghzaal

Ook een facelift voor de Waaghzaal

De blik naar buiten richten

Het hotel heeft de laatste jaren jaarrond ca. 80 procent bezetting. Uitzonderljik voor een Waddenhotel. Dat gaat niet vanzelf. Naast het geregeld bijslijpen van de bedrijsvoering, richt het team de blik naar buiten met online marketing. Bouke Weber: “Gasten vinden het leuk om ons te blijven volgen via blogs en de nieuwsbrief. Juist als ze niet op het eiland zijn. Daarnaast merken we dat de bereidheid om hoge waarderingen achter te laten op boekingsplatformen, groot is. Dat is heel waardevol. In de Sinterklaasperiode, traditiegetrouw een rustige tijd in de hotelsector op Texel, zat ons hotel vol. ”

De afgelopen maanden stonden in het teken van keuzes maken.

De afgelopen maanden stonden in het teken van keuzes maken.

Metaalvlechten in de Texelse zon

De planning van de verbouwing is strak. De inkt van de afgegeven vergunning was nog niet droog, of de voorbereidingen waren al begonnen. Inmiddels is de fundering gestort en komt er nu wekelijks een etage bij. Weber: “We hebben geluk met het zachte weer. Onlangs stonden de bouwers metaal te vlechten in de zon.” Tijdens de gehele verbouwing blijft De Lindeboom open, eind april is de verbouwings-­ en herinrichtingslijst afgewerkt en De Lindeboom-­nieuwe-­stijl klaar. Er staan nog wensen op het lijstje. Zo is het de bedoeling om van de historische kelder een bar te maken, waar gasten kunnen proeven van speciale wijnen en exclusieve whisky’s.

Op het moment van publicatie is de betonvloer gestort

Op het moment van publicatie is de betonvloer gestort

Wij kijken er naar uit u ook weer in ons vernieuwde hotel te mogen ontvangen.

Van harte welkom!

Team Lindeboom