Nieuwe kamers voor Hotel Prins Hendrik

Laatste 12 kamers ook gerenoveerd

In aanloop naar Pasen en de te verwachten zomerdrukte zijn bij hotel Prins Hendrik Texel de afgelopen weken de resterende twaalf kamers geheel gerenoveerd. Werd vorig jaar al een begin gemaakt met de nieuwe inrichting van het uit 1911 daterende hotel, thans zijn alle twintig kamers aangepast aan één van de vijf vogelthema’s. Ook de kleuren van de kamers komen overeen met de kleuren van de vogels Blauwborst, Aalscholver, Lepelaar, Grutto en Kievit. Hiermee wil het hotel de bijzondere ligging benadrukken tussen de natuurgebieden en de vogelreservaten Utopia, De Schorren, De Bol en De Bemes.

Bovendien ligt Prins Hendrik op een steenworp afstand van Unesco Werelderfgoed Waddenzee. Daarmee is het een geliefd onderkomen voor rust- en natuurzoekers, terwijl gasten die van meer vertier houden makkelijk hun weg over kunnen vinden vanuit het centraal gelegen hotel. Buiten dat alle kamers een eigen badkamer hebben en geheel nieuw meubilair hebben gekregen, zijn vier kamers voorzien van een royale slaapbank. Daarmee zijn ze geschikt voor een verblijf voor drie of vier personen. Twee kamers, de zogeheten Tuinkamers, hebben een deur naar buiten en een eigen terrasje waar gasten kunnen genieten van de zonsondergang.

Turbulente jaren achter de rug

Het hotel staat onder de bezielende leiding van Ernst Weijschede en Ingeborg Noordam, die vorig jaar al de exploitatie hadden overgenomen en dit jaar eigenaar zijn geworden. Twee jaar geleden kwamen ze vanuit Breda naar het eiland en zijn voortvarend te werk gegaan. Ook voor de komende jaren staat er nog genoeg op het programma, waarbij mogelijke uitbreiding niet wordt geschuwd. Daarbij staat het opnieuw indelen van het restaurant hoog op het verlanglijstje, net als het aanpakken van terras en hotellobby.

 

Aandacht voor de omgeving

In hun restaurant ontvingen de nieuwe eigenaars kortgeleden 22 collega-logiesverstrekkers uit de omgeving en het nabijgelegen Oosterend. Zij konden op deze manier kennis maken met de nieuwe kaart en de vernieuwde kamers. Hotel en restaurant zullen ook een voortrekkersrol spelen in het deze zomer te houden vijfjaarlijks dorpsfeest Oosterend Present.

Het interieurdesign en de interieurbouw werd verzorgd door ESTIDA uit Amsterdam in combinatie met lokale installatiebureaus. Hotel & Bungalowpark Prins Hendrik zijn aangesloten bij Hotel Groep Texel.

Kijk op www.prins-hendrik.nl voor de mogelijkheden.