Ach en de mannen van de Pofferglop, die verwijzen u vast-en-zeker naar de Texelse Bierbrouwerij.

Óns favoriete plekje op het eiland

Als vaste bezoeker van ons eiland heeft u vast lievelingsplekjes. Dat strandje waar het net even zonniger lijkt, dat paviljoen waar de appeltaart net even beter smaakt, dat terrasje waar je net even meer uit de wind zit. En ook op de fiets zijn er vast plekjes waar u tijdens de vakantie altijd even langs moet. Al was het maar om te kijken of het er nog is.

Als u wilt weten wat onze favoriete plekjes zijn dan kunt u dat aan iedereen vragen. Zoals hier in Prins Hendrik aan Pip

Als u wilt weten wat onze favoriete plekjes zijn dan kunt u dat aan iedereen vragen. Zoals hier in Prins Hendrik aan Pip

Hebben Texelaars zelf ook favoriete plekjes?

Maar hoe zit het dan met de Texelaars zelf? Hebben zij ook lievelingsplekjes? En hebben ze dan wel tijd om daarvan te genieten? En hoe is dat eigenlijk? Wonen op zo’n eiland? (lees ook de vorige blog: Tien redenen om niet op Texel te komen wonen.)

De eenvoudigste manier om daar achter te komen, is natuurlijk om het gewoon te vragen. En aan wie kunnen we dat beter doen dan aan de medewerkers van de eigen Hotel Groep Texel? Tenslotte zijn zij het die u helpen uw weg op het eiland te vinden. Je mag dus verwachten dat ze er wel het een en ander van weten.

Of aan Marco van Hotel de Lindeboom. Als hij een keer niet aan het stofzuigen is ...

Of aan Marco van Hotel de Lindeboom. Als hij een keer niet aan het stofzuigen is …

En wat roepen we zelf?

En ook zij hebben hun voorkeuren. Zoveel werd wel duidelijk uit een kleine enquête onder de collega’s. De meesten van hen wonen al lang op het eiland, sommigen al hun hele leven. En vrijwel allemaal komen ze graag op het strand of in de duinen. De Nederlanden zijn favoriet, de weggetjes op de Hogeberg, de Waddendijk. Allemaal plaatsen waar je heerlijk rustig kunt wandelen. Logisch, want als je de hele dag druk bent in een van onze hotels, wil je je hoofd wel eens leeg laten waaien.

Of aan onze 'Lil' van Hotel Greenside. Maar wacht dan wel even totdat ze de telefoon heeft neergelegd.

Of aan onze ‘Lil’ van Hotel Greenside. Maar wacht dan wel even totdat ze de telefoon heeft neergelegd.

Rust, ruimte en bier!

De rust en de natuur noemen alle collega’s als grote voordelen van het wonen op Texel. Er zijn hier vooral veel dingen niet. Geen files, geen stoplichten, geen flatgebouwen, geen snelwegen. Daarbij (of daardoor?) is het eiland een veilige omgeving voor kinderen om op te groeien. De nadelen van het wonen op een eiland, dat je ‘s avonds niet meer terug naar huis kunt als je op familiebezoek bent geweest, naar een concert of het voetbal, nemen ze graag voor lief. Zo zie je tenslotte nog eens een collega-hotel van binnen.

Ach en de mannen van de Pofferglop, die verwijzen u vast-en-zeker naar de Texelse Bierbrouwerij.

Ach en de mannen van de Pofferglop, die verwijzen u vast-en-zeker naar de Texelse Bierbrouwerij.

Natuurlijk vroeg ik de collega’s ook of er misschien plekjes op het eiland zijn waar ze liever niet komen. Dat viel erg mee. Behalve dan de supermarkt in het hoogseizoen, daar is het te druk. En één van hen kwam liever niet in zijn eigen schuurtje omdat het daar teveel rommel was.

Uit alle antwoorden blijkt dat u als gast bij onze medewerkers in goede handen bent. Zij weten precies waar u het best van het eiland kunt genieten. Volgens één van de collega’s is de mooiste plek van het eiland zelfs de boot vanuit Den Helder. Want dan ben je bijna thuis.

Graag tot de volgende keer!

Bouke Weber