Ontmoeting met Kees van Kooten

Niemand minder dan Kees van Kooten verzorgt de aftrap van het jubileumjaar Bibliotheek Texel 50 jaar!

De populaire schrijver komt naar het eiland om dit te vieren en leest dan voor uit oud en nieuw werk en behandelt de actualiteit van de dag. Ook becommentarieert hij ontwikkelingen in de kunst en ons dagelijks leven en breekt een lans voor minder bekende dichters en prozaschrijvers als Billy Collins, Garrison Keillor en Craig Brown.

Kees Van Kooten (1941) werd vooral bekend door zijn samenwerking met collega Wim de Bie. Met hem vormde hij het duo Koot en Bie dat jarenlang programma’s voor de VPRO televisie maakte. Hun samenwerking begon al op de middelbare school en ze samen maakten ze talloze satirische programma’s, zoals het populaire Keek op de Week.

Van Kooten debuteerde al in 1968 met zijn eerste boek Treitertrends. In 1998 stopte hij met televisie om zich volledig aan het schrijven te kunnen wijden, vanaf dat moment heeft hij talloze boeken gepubliceerd. Veelzijdig als hij is schrijft hij, naast satirisch werk als Modermismen, ook ontroerende autobiografische werken, zoals Annie (2000) over zijn overleden moeder.

Kees van Kooten heeft als duo met Wim de Bie, maar ook solo vele prijzen en eerbetuigingen ontvangen, zoals de Nipkowschijf en de Haagse Littéraire Witte prijs. Tijdens de vorige Boekenweek schreef hij het Boekenweekgeschenk De Verrekijker. De Boekenweek 2013 werd mede dankzij Kees van Kooten een groot succes.

Entree: € 12,50 per persoon. Om tickets te bestellen klik hier. Of bel met 0222-312743