Wellness bij Hotel Greenside Texel

De voor velen nog onontdekte catacomben van Hotel Greenside aan de rand van De Koog herbergen een vernieuwde en gerestylede Wellness. Hotel Greenside nodigt alle Texelaars en Texel-gangers  uit die verlangen naar ontspanning in de sfeer van een warme, zomerse stranddag uit om de proef op de som te komen nemen.

Wellness bij Hotel Greenside op Texel

Het uitzicht op het bijna levensechte beeld van een stuk Texels strand hebben we te danken aan fotograaf Ruth de Ruwe.

Waarom de vernieuwing? Algemeen manager Bouke Weber: “Onze plek in de top 25 van de beste hotels volgens Tripadvisor en de titel ‘beste hotel van De Wadden’ inspireerde ons om ook de Wellness flink te verbeteren. Nu zijn ze op hetzelfde luxe niveau van onze kamers en de andere faciliteiten. Daarnaast zien we dat er bij Texelaars en de Texel-gangers die niet in hotel Greenside verblijven, veel behoefte is aan een plek waar je in een klein gezelschap kunt ontspannen en genieten van Wellness. Voilà, hierbij.”

Zeepokken en strandpalen

De wellness bij Hotel Greenside ademt in alles de sfeer van het strand en bijzondere Texelse plekjes. Het strakke tegelwerk hebben de makers afgewisseld met houtdelen van Texelse strandpalen. Bouke: “Gerjan Hebers, onze hotelmanager, heeft ze zelf in de lengte doorgezaagd en bevestigd. Op sommige stukken zie je zelfs de zeepokken nog zitten. Het uitzicht op het bijna levensechte beeld van een stuk Texels strand hebben we te danken aan fotograaf Ruth de Ruwe.”

Gerjan Hebers, onze hotelmanager, heeft ze zelf in de lengte doorgezaagd en bevestigd.

Gerjan Hebers, onze hotelmanager, heeft ze zelf in de lengte doorgezaagd en bevestigd.

Beruchte emmer met ijskoud water

Wat vindt de Wellness-liefhebber in de prachtige ruimte onder Hotel Greenside? De Boet Sauna, een Finse sauna met hooibloemengeur werkt ontspannend en stimuleert de weerstand. In de Dennensauna wanen gasten zich liggend in het Texelse bos, terwijl de spieren zich ontspannen en de bloedsomloop een boost krijgt. De Duindoorn is een heilzaam en fruitig geurend stoombad dat zowel voor je luchtwegen als huid voelt als een verademing. In de doucheruimte met puls-, regen- en stortdouche kunnen mensen de spanning van zich afspoelen. Onder de beruchte, met ijskoud water gevulde stortemmer, koel je ‘op zijn Scandinavisch’ af. Het watermassagebed biedt de keuze uit een intense of relaxte spiermassage. De zonnebank werkt dankzij de waterverneveling verkoelend, verspreidt op verzoek een verkwikkende geur en heeft een ingebouwde Mp3 speler.

Drie sauna's bij hotel greenside Texel

Drie sauna’s op een rij; de Dennensauna, de Boetsauna en de Duindoornsauna.

Heerlijk genieten in de wellness van Greenside

En wat kost dat allemaal wel niet? “Voor tien euro per persoon kunt u een paar uur gebruik maken van de ruimte. Afhuren is echter niet mogelijk. Daarna zijn mensen van harte welkom om nog een drankje te drinken bij de bar, om vervolgens met de blossen op hun wangen weer huiswaarts of richting hun hotelkamer te gaan. Heerlijk toch?”

Onder de beruchte, met ijskoud water gevulde stortemmer, koel je ‘op zijn Scandinavisch’ af.

Onder de beruchte, met ijskoud water gevulde stortemmer, koel je ‘op zijn Scandinavisch’ af.

Bezoek voor niet-hotelgasten is op zaterdagmiddag van 14:00 tot 19:00 niet mogelijk. Klik voor meer informatie over de wellness van Hotel Greenside.